Tags

KALAU melalui jalan untuk ke Masjid Lama Limbang(Masjid Daerah sekarang ini) memasukinya melalui Pekan Limbang perlu membuat U turn dulu di Stesen Minyak Petronas. Ia ditutup oleh pembahagi jalan. Perasan tak? Dahulu ia tidak ditutup dengan pembahagi jalan. Dan sekarang ditutup atas alasan keselamatan!!

Cuma yang aku nak “highlight”kan kepayahan bagi kereta yang menggunakan jalan dari pekan yang terpaksa masuk ke Stesen Minyak Petronas dulu untuk buat “U turn” bagi memasuki masjid tersebut. Tapi jika ikut arah jalan dari Sekolah Rendah Melayu Pusat tiada masalah, masuk saja.

Cuba tuan-tuan fikirkan bagaimana jalan tersebut perlu untuk ditutup dengan pembahagi jalan! Padahal ia boleh menyebabkan kesesakan kepada lalulintas di kawasan tersebut. Tapi jika difikirkan sedalam-dalamnya, di Pekan Limbang bagi aku sudah tiada jalan lagi untuk digunakan bagi mengelak kesesakan yang ada sekarang.

Jalan di Pekan Limbang seolah-olah tepu, tak dapat lagi nak dibesarkan dari pelbagai arah. Cumanya, kena dibuat jalan pintas dari jalan Kubong untuk mengelak kesesakan yang ada sekarang ini.

Advertisements