Tags

Bulan November ni tadi, saya  out station di Pulau Pinang, pegi ke George Town…tinggal le di Komplek Tabung Haji di Bayan Lepas jauh sikit dari George Town. Namun tinggal kat Komplek Tabung Haji ni okey, not so bad…bilik macam bilik hotel..cuba tengok nanti kat bawah..gambar dalam bilik yang begitu menarik sekali..kat sini dah seminggu dan balik pada Jumaat depan (20/11/2009) 2 minggu tinggal kat sini…namun ada le buah tangan sikit..cuma gambar-gambar, ada yang ok dan ada yang kabur sikit…ambil dengan kamera handphone je..lum ada kamera lagi..jom..

DSC00008

..ni gambar Jambatan Pulau Pinang yang pasti semua orang tahu…landmark bagi negeri pulau ni..

DSC00010

ni lagi satu landmark negeri pulau ni  KOMTAR

dre

ni pula gambar bangunan lama yang masih terpelihara dengan baik di George Town…

DSC00014ni pulak Pulau Jerejak yang dulunya tempat penempatan banduan-banduan tapi dah dibangunkan dengan resort-resort yang menarik..

DSC00017lepas balik kerja tu singgah le rumah peninggalan Seniman Agung P. Ramlee..

DSC00016pandangan depan rumah P. Ramlee

DSC00020

pandangan dari dapur, belakang rumah…

DSC00013ni jambatan Pulau Pinang…

DSC00023..suka sangat tengok tempayan besar ni kat depan sebuah hotel…ambik gambar sekali..

DSC00024…teratai yang dihiasi dalam pasu ..

DSC00026beca yang begitu popular di Pulau Pinang..merupakan pengangkutan yang masih digunakan..terutamanya pelancong asing..orang tempatan tak naik pun..

DSC00029..pandangan dari atas tempat penginapan..tempat istirehat..begitu menyegarkan..

DSC00031ni le bilik tu..standard room, cuma  RM 100…paling tinggi  RM 160..berbaloi-baloi..mai le datang..

DSC00034beca tengah parking…cari pelanggan, biasanya parking kat depan-depan hotel, pelancong je yang naik..

DSC00038sebenarnya banyak bangunan lama yang terdapat di George Town ni…ni sebahagian je yang dapat diambil gambar…masih terpelihara..

DSC00041ni juga bangunan lama..dan ada yang dianggarkan berusia lebih 100 tahun..

uiyni pulak kenduri kahwin di Selama, Perak…Felda Ijok…

89i

…raja buah..masih ada lagi durian masa ni..

879

o09

Tengah menjamu selera..lepas kenduri kahwin tadi…